«Шчупакабра» Евгения Беласина весьма отличается от всех прежних его творений и, как признаёт сам автор, занимает свободную нишу не только в его творчестве, но и в современной литературе.
— Пачаў пісаць яе яшчэ у 1995 годзе, — говорит Евгений Беласин. – Нават пачала выходзіць у «Бярозцы», часопісным варыянтам… Там рукамі рыбу не мераюць – толькі true stories, нявыдуманыя гісторыі. Не адно пра рыбалку — шмат іншых прыгодаў і авантураў, амурныя гісторыі не пра рыбу зусім, а таксама спосабы лоўлі мернай рыбы і трафеяў, вырабу інвентару. Пра выжыванне ў прыродзе, але і прыроды.
Жизненные истории через авторскую «вудачку-тэлескоп» приобретают особый вкус, который разве что с ухой сравнить можно. Здесь тоже рыба, перец юмора, навар рыбацкого колорита и, конечно, поварской секрет.
В общем, так, как только у Беласина получается.
Впрочем, автор решил не останавливаться лишь на одних историях, а добавил в свою «уху» такой «цыбулі», вкус которой должны оценить любители журналистских расследований.
— Таксама гэта біяграма Паперні, Сяльца, Лясной, Ясельды, Зяльвянкі ды іншых вадаёмаў і рэк Заходняй Беларусі, — рассказывает Евгений. — А апошнія раздзелы кнігі напісаныя з выкарыстаннем матэрыялу журналісцкіх расследаванняў, якія на Усебеларускім конкурсе экалагічнай журналістыкі 2016 года былі прызнаныя міжнародным журы лепшымі. Антон Тадорскі аформіў і гэту кнігу. Гэта трэцяя ўжо з ім кніга і другая з выдавецтвам «Альтэрнатыва».
Книга-«уха» выдалась «смачнай» — с этим былисогласны все присутствовавшие на презентации в редакции газеты «Брестский курьер».
А вам, чтобы её «пасмакаваць», нужно посетить брестскую областную библиотеку и попросить почитать «Шчупакабру».
Наталья АЛЕЙНИКОВА
Ответить